Dit is meer een tip voor aankomende Imagicon, maar op de vorige vond ik de bewaking nogal dreigend overkomen. Ik heb dit samen met een paar vrienden besproken en zij hadden hetzelfde gevoel. Ze hadden het voornamelijk nogal leuk met elkaar maar ik voelde me gewoon niet op mijn gemak als ze met die wapens zo rondliepen en ze behandelden me alsof ik een terroriste was toen ik niet wist dat ik geen tas mocht meenemen in zalen. Misschien was het maar één bewaker, maar even dat jullie het weten.

Hallo Shersock,

We zijn op de hoogte van de klachten rondom de mensen die wij aan hadden geteld als ‘beveiliging’, ook via de bezoekersenquête. We kunnen jullie gerust stellen: De aangestelde mensen komen niet meer terug op Imagicon (tenzij als bezoeker). De ‘beveiliging’ zal worden uitgevoerd door onze reguliere vrijwilligers en zij zullen van tevoren instructies krijgen over hoe zij zich behoren te gedragen.
Het spijt mij persoonlijk om te dit te horen en ik ben dankbaar dat je dit met ons wilde delen. Ik hoop dat ondanks dit nare incident jij en je vrienden verder een leuke dag hebben gehad.

Met vriendelijke groet,

Diana van der Pluijm
Voorzitter Stichting Imagicon